Kennismaken met Livive

 

Dit is Ellen Crüts, lactatiekundige bij Livive

Trefwoorden: luisteren, vragen, observeren, verbanden leggen, vertrouwen geven en adviseren

'Borstvoeding geven of gaan geven geeft soms vragen, door goed te luisteren kun je al onzekerheden weg nemen. Borstvoedingsinformatieavonden geven vaak vertrouwen dat het goed komt, als het even wat minder gaat. Om (aanstaande) moeders met een baby te begeleiden is het vooral nodig om door te vragen, zodat het echte probleem helder wordt. Soms is dit snel gebeurd, soms is het minder duidelijk, dit maakt het werk interessant. Ik zie dit werk als een belangrijke taak om moeders heel veel vertrouwen te geven, om weer verder te kunnen met de borstvoeding. Als lactatiekundige ben je vooral bezig om een moeder te coachen.

Ellen Crüts begon 30 jaar geleden aan de opleiding algemene verpleegkunde. Na deze opleiding begon zij meteen aan de opleiding kinderverpleegkundige. Al die jaren was ze werkzaam bij zieke baby’s en peuters, en later ook bij prematuren. In 2005 begon zij aan de opleiding lactatiekundige die ze in 2006 afsloot met het IBCLC diploma lactatiekunde. Sinds die tijd is ze in het Elisabeth Ziekenhuis werkzaam als lactatiekundige op de kinderafdeling, kraamafdeling en nu ook op Livive.

'In mijn werk vind ik het belangrijk om samen met mijn collega's op één lijn te zitten. Door goede afstemming komen we tot één plan. Dit is helder en duidelijk voor de moeder, zodat ze zelf verder kan met de borstvoeding van haar kind. Open staan voor ideeën van ander, draagt bij aan een goede zorgverlening.'

Naast haar werk als lactatiekundige bij Livive heeft Ellen ook een eigen lactatiekundigepraktijk www.borstvoedingswens.nl

Bij Livive geeft Ellen regelmatig de borstvoedingscursus en geeft zij daar waar nodig tips en adviezen over borstvoeding.

Ellen Cruts, lactatiekundige