Klachtenregeling

 

Ondanks de zorgvuldige inzet van alle professionals binnen het Moeder- en Kindcentrum kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over een voorval of situatie. Meld het ons zo snel mogelijk als je ergens mee zit. Het zou vervelend zijn als jij hiermee rond blijft lopen. 

Je kunt het voorval of de situatie bespreken met degene tegen wie de klacht is gericht. Als je dat lastig vindt, dan kun je de situatie natuurlijk ook met de directe leidinggevende of een andere zorgverlener van het Moeder- en Kindcentrum bespreken. Je mag je klacht ook via onderstaand formulier kenbaar maken. 

Wij gaan vertrouwelijk met de klacht om en bespreken deze desgewenst met jou. Wij proberen onze zorg met de opmerkingen die wij krijgen continu te verbeteren. Heb je geen klacht, maar een suggestie of verbeterpunt klik hier.

 

Ik wil mijn klacht
Anoniem
Aanhef

 

Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kun je de klacht desgewenst voorleggen bij de klachtencommissie van het ziekenhuis of de beroepsorganisatie van de desbetreffende professional.

Verloskundigen

De verloskundigen van het Moeder- en Kindcentrum zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV). Deze beroepsorganisatie heeft een klachtencommissie. Deze klachtencommissie kan een klacht gegrond of ongegrond verklaren en zo nodig aanbevelingen aan de verloskundige doen. De commissie probeert, zoals de bedoeling van de wet is, de klachtenprocedure zo min mogelijk te juridiseren en niet langer dan vier maanden te laten duren. Voor meer informatie over de werkwijze van de KNOV-Klachtencommissie. Bekijk meer informatie op de website.

Gynaecologen

De gynaecologen zijn in dienst van het ETZ St. Elisabeth. Wil je een klacht indienen betreffende een gynaecoloog dan kan dat bij de klachtencommissie van het ETZ. Bekijk meer informatie op de website.

Kinderartsen

De kinderartsen zijn in dienst van het ETZ. Wil je een klacht indienen betreffende een kinderarts, dan kan dat bij de klachtencommissie van het ETZ. Bekijk meer informatie op de website.

Klinisch verloskundigen en verplegend personeel Moeder- en Kindcentrum

De klinisch verloskundigen, de verpleegkundigen van de polikliniek en het verplegend personeel van de Verlosafdeling, Moeder & kindafdeling, Pedagogische Hulpverlening en Kinderafdeling zijn in dienst van het ETZ. Wil je een klacht indienen over een van deze disciplines, dan kan dat bij de klachten-commissie van het ETZ. Bekijk meer informatie op de website.

Kraamverzorgenden werkzaam in het Kraamhotel van Lunavi Kraamzorg

De kraamverzorgenden van het Kraamhotel van het Moeder- en Kindcentrum zijn werkzaam voor Lunavi Kraamzorg. Mocht je van mening zijn dat een kraamverzorgende van Lunavi je tijdens je verblijf in het kraamhotel van het Moeder- en Kindcentrum onzorgvuldig of onjuist behandeld heeft, probeer dat dan bespreekbaar te maken met degene tegen wie de klacht gericht is. Vind je dat lastig, dan kun je de situatie natuurlijk ook met een leidinggevende van Lunavi bespreken. Voor meer informatie over het indienen van een klacht bij de Lunavi Kraamzorg  ga naar de website van Lunavi.