Ik en mijn pasgeboren kind

 

Na de bevalling volgt een periode van herstel. Hoe goed of snel dit herstel verloopt is afhankelijk van hoe je zwangerschap en bevalling verlopen zijn. Ook voor het pasgeboren kind speelt dit mee. Hoe dan ook is het een bijzondere periode, waarin ontzettend veel gebeurt en in korte tijd ook veel verandert. Bij het Moeder- en Kindcentrum zullen we je hierbij zo goed mogelijk begeleiden.

Als je zwangerschap en bevalling helemaal goed verlopen zijn, heb je de keuze of je thuis of (deels) in het Kraamhotel verblijft tijdens je kraambed. Als het herstel van jou en je kind voorspoedig verlopen, komen  de verloskundigen van een van de teams (Betula, Tilia, Wisteria, Magnolia en Mimosa) bij je langs. Zij houden in de gaten of alles goed blijft gaan. Op het moment dat complicaties optreden tijdens de zwangerschap, bevalling of kraambed kan het zijn dat je het kraambed (deels) op de Moeder- en Kindafdeling doorbrengt. De gynaecoloog en/of kinderarts zijn dan verantwoordelijk. 

Als jij of je kind opgenomen worden kom je terecht op de Moeder- en Kindafdeling. De verpleegkundigen en kraamverzorgenden van de afdeling zullen jou en je kind in de eerste periode begeleiden. Zij doen dit onder leiding van de gynaecoloog en/of kinderarts.