Borstvoeding of flesvoeding?

 

Tijdens je zwangerschap denk je na of dat je borstvoeding of flesvoeding wilt gaan geven. Borstvoeding is de beste voeding voor je kind. Als je speciale wensen hebt ten aanzien van de voeding, geef dit dan bij ons aan of zet het in je geboorteplan.

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je kind. Het is precies afgestemd op de behoeften van het kind; het is er als het ware voor gemaakt. De voordelen van borstvoeding komen het meest tot hun recht wanneer je kindje ten minste 6 maanden borstvoeding krijgt, maar elke week is meegenomen. Lees meer...

Lactatiekundige

Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Meestal lukt borstvoeding geven vanzelf, maar soms heb je extra hulp nodig. Een lactatiekundige geeft je dan professionele ondersteuning.

Wees niet ongerust als de borstvoeding niet meteen loopt zoals je had verwacht. Een lactatiekundige biedt hulp en ondersteuning. Het kan gaan om problemen bij het aanleggen, de melkproductie of het kolven. Ook in bijzondere situaties kun je bij de lactatiekundige terecht. Bijvoorbeeld wanneer je kindje te vroeg is geboren, niet snel genoeg groeit, ziek is of wanneer jij ziek bent.

De lactatiekundige luistert naar je, onderzoekt jouw situatie en bekijkt hoe jij borstvoeding geeft. Daarna geeft zij je advies. Hoe sneller je moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakt, hoe eerder en langer jij en je kindje kunnen genieten.

Al tijdens de zwangerschap kun je een lactatiekundige om advies vragen. De lactatiekundigen van Livive geven borstvoedingsavonden waarbij je veel informatie en adviezen hoort over het geven van borstvoeding. Een persoonlijk gesprek tijdens de zwangerschap is ook mogelijk; na bijvoorbeeld een borstoperatie of bij medicijngebruik.

Bij Livive zijn vijf lactatiekundigen werkzaam om jou extra begeleiding te bieden bij de borstvoeding. Dit zijn Ellen Crüts, Karin de Graaf, Sylvie Koks en Mireille Schrijer. Ellen Cruts, Sylvie Koks en Linda van Vroenhoven zullen vooral begeleiding geven binnen de muren van Livive. Karin de Graaf, Mireille Schrijer en Linda van Vroenhoven komen ook bij jou thuis om je te helpen bij de borstvoeding.

Informatie over borstvoeding en borstvoedingsorganisaties vind je door op de links te klikken. Ook is er in Tilburg een borstvoedingcafé.

Flesvoeding

De beste voeding voor je kind is borstvoeding. Kun of wil je geen borstvoeding geven, dan is flesvoeding een goed alternatief. Lees meer...